Pleisterwerk regio Rotterdam, Gouda en Den Haag

Voor kwaliteit pleisterwerk bent u bij ons op het juiste adres

Als u wilt dat de oppervlakken van uw woonkamer, slaapkamers of badkamer glad zijn en vrij van oneffenheden en ruwe plekken, dan is glad pleisterwerk de betaalbare afwerking voor zowel wanden als plafonds. Voor glad pleisterwerk bent u bij Marton op het juiste adres.

Wat is pleisterwerk?

Gipspleister of gipsplaat wordt door stukadoors gebruikt om een muur of plafond voor te bereiden op het schilderen. Gips bestaat uit calciumsulfaatdihydraat, dat wordt verhit en verwerkt tot platen die op de muur worden gespijkerd.

Het pleisteren van wanden en plafonds wordt veel toegepast in de nieuwbouw. De gemiddelde prijs van glad pleisterwerk is wat lager dan het laten aanbrengen van sierpleister of andere soorten afwerking, dus wordt de gladde afwerking van pleisterwerk vaak gebruikt. Gladde wanden en plafonds geven een strakke uitstraling, waardoor visueel meer ruimte ontstaat. Daarom is de gladde afwerking van gips zo populair.

Waarom glad pleisterwerk?

Wanneer wij klaar zijn met het wandbordwerk, moet er een laag pleisterwerk worden aangebracht om het juiste gladde oppervlak te krijgen. Het pleisterwerk wordt gladgestreken en gelijkmatig aangebracht. Het doel van pleisteren is om muren en plafonds glad en vlak te maken. Er wordt aandacht besteed aan zowel binnen- als buitenhoeken. Voor buitenhoeken worden hoekbeschermers gebruikt en binnenhoeken worden strak gemaakt met hoekschoppers. Gips wordt ook gebruikt in vochtige ruimten zoals badkamers, maar moet worden bedekt met een speciale tweecomponenten epoxycoating om de waterbestendigheid te behouden.

Wat is het verschil tussen pleisterwerk en raapwerk?

Raapwerk is een Nederlandse term die “dik pleisteren” betekent en verwijst naar een dikkere laag stucwerk (aangebrachte pleister) dan het dun laten pleisteren van de muren.

Pleisterwerk is een wand- of plafondafwerking die uit één of twee lagen kan bestaan. Het wordt op bijna elk type muur aangebracht en wordt zowel gebruikt om nieuwe muren af te werken als om oude muren een nieuwe look te geven. Wij zijn een officieel erkend stukadoorsbedrijf, met bekwame en ervaren stukadoors die u kunnen helpen met alle vormen van wandbekleding en decoratie.

Glad stucwerk bij Marton

Pleisteren is een proces waarbij het oppervlak van muren en plafonds wordt gladgestreken. Bij het pleisteren van wanden of plafonds wordt als laatste laag een zeer dunne pleisterlaag over de muur of het plafond aangebracht. Dit in combinatie met wat water en een pleisterspaan zorgt ervoor dat je spiegelgladde muren of plafonds krijgt, zodat ze daarna geschilderd of gespoten kunnen worden met latexverf. Het spuiten van latexverf is een van de strakste, gladste afwerkingen die verkrijgbaar zijn, omdat het een uitstekende dekking biedt met weinig textuur, waardoor het populair is voor kamers zoals slaapkamers en woonkamers, waar textuur minder dan ideaal zou zijn.

Afgewerkte gipsen muren of plafonds kunnen worden geverfd met latexverf die wordt gespoten of gerold. U kunt ook sierpleister aanbrengen op kale muren die net gepleisterd zijn. Marton stukadoors bieden u ook schilderdiensten aan. In de meeste gevallen beschikken zij over een airless spuitmachine die latexverf zonder strepen op de muren en plafonds spuit.

Wat zijn de voordelen van pleisterwerk?

Pleisterwerk is beter dan andere soorten stucwerk omdat het gemakkelijk kan worden gerepareerd. Wanneer er een scheur ontstaat in een muur met een gestructureerd oppervlak erop, is het bijna onmogelijk deze netjes te repareren, omdat de oorspronkelijke structuur niet kan worden gereconstrueerd. Omdat pleisterwerk volledig glad is, kan elke schade relatief gemakkelijk worden gerepareerd. In feite kunnen we de kapotte stuclaag gewoon vervangen voor mooi glad pleisterwerk.

Wanneer het pleisterwerk op de muren is aangebracht, kunt u ervoor kiezen de muren te schuren. Het schuren van het pleisterwerk zorgt voor een gladdere afwerking dan pleisterwerk al is.

Bent u al benieuwd naar onze prijzen van het laten pleisteren van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis? Twijfel dan vooral niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Mocht u behoefte hebben aan meer informatie kunt u altijd bij ons terecht voor eventuele vragen.

Pleisterwerk
De Loete, Pijnacker

De Loete, Pijnacker

Perfectionisme!

Dit voorjaar heeft Marton ons huis een volledige metamorfose gegeven. Zij hebben gewerkt volgens het plan van onze interieurarchitect. Werkelijk prachtig!
Wij zijn ontzettend blij met dit resultaat. Wat een afwerking, wat een perfectionisme en kwaliteit hebben die jongens afgeleverd!

Pompenburg, Rotterdam

Pompenburg, Rotterdam

Op deze foto’s ziet u een appartement waar wij tevens de deuren met kozijnen en de radiatoren hebben vervangen. Onze werkzaamheden gaan verder dan schilder en stucwerk.

Kozijnen, ramen en deuren plaatsen, glaszetten, radiatoren vervangen. Alles wordt uitgevoerd door onze eigen vakmensen met passie en 100% kwaliteit.

Bleiswijk, Gruttostraat

Bleiswijk, Gruttostraat

Bij dit project bestond onze bijdrage uit de complete reconstructie en renovatie van een woning in Bleiswijk.

Bleiswijk, Grijpestijnhof

Bleiswijk, Grijpestijnhof

Bij dit project waren we verantwoordelijk voor de afwerking van de binnenkant van een nieuw huis.

We zijn begonnen met het pleisteren van de muren in elke kamer inclusief de hal, de muren in het trapgat en het plafond op de begane grond. Vervolgens hebben we de gepleisterde muren en het schuine dak geverfd met latex verf.

Bergschenhoek, Frans Halslaan

Bergschenhoek, Frans Halslaan

Bij dit project hebben we een kamer op de zolder gepleisterd en geverfd en hebben we de deuren en kasten binnen geverfd.